Održana završna konferencija ESF projekta INPUTS (14. ožujka 2022.)

Dana 14. ožujka 2022. godine u Hotelu International u Zagrebu održana je završna konferencija ESF projekta Inoviranje programa učiteljskih i odgojiteljskih studija primjenom HKO-a.

Završnoj konferenciji prisustvovali su:

  • predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje mr. sc. Sandra Bezjak
  • predstavnice Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Renata Tepser, Renata Sviben Arsoski i Dubravku Hrgarek
  • predstavnice Sveučilišta u Rijeci, Učiteljskog fakulteta u Rijeci prodekanica za nastavu i studente izv. prof. dr. sc. Petra Pejić Papak i prodekanica za poslovne odnose i razvoj doc. dr. sc. Jasminka Mezak
  • predstavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku prodekanica za nastavu prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar
  • predstavnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Puli dekanica izv. prof. dr. sc. Iva Blažević, predstojnica Odsjeka za rani i predškolski odgoj i razrednu nastavu na talijanskom jeziku doc. dr. sc. Snježana Nevia Močinić, predstojnica Odsjeka za razrednu nastavu doc. dr. sc. Ines Kovačić i doc. dr. sc. Lorena Lazarić
  • predstavnik Sveučilišta u Splitu, Filozofskog fakulteta Split dr. sc. Bojan Babin
  • predstavnice Sveučilišta u Zadru, pročelnica Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja izv. prof. dr. sc. Maja Cindrić i doc. dr. sc. Donata Vidaković Samaržija

Osim predstavnika partnerskih ustanova i agencija, konferenciji je prisustvovalo nastavno i nenastavno osoblje Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Konferenciju je otvorio dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Siniša Opić s pozdravnim riječima.

prof. dr. sc. Siniša Opić

Nakon uvodnih riječi dekana, projekt je predstavila prodekanica za nastavu i studente Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Višnja Rajić.

izv. prof. dr. sc. Višnja Rajić

Uslijedilo je predstavljanje projekta po projektnim aktivnostima. Niz izlaganja započela je koordinatorica za razvoj standarda zanimanja za učitelja primarnog obrazovanja, prof. dr. sc. Majda Rijavec predstavljajući provedene aktivnosti za razvoj standarda zanimanja.

prof. dr. sc. Majda Rijavec

Zatim je koordinatorica za unaprjeđenje programa za učitelja primarnog obrazovanja, prof. dr. sc. Vlatka Domović predstavila provedene aktivnosti u svrhu izrade smjernica za unaprjeđenje programa za učitelja primarnog obrazovanja.

prof. dr. sc. Vlatka Domović

Aktivnosti provedene u svrhu izrade smjernica za unaprjeđenje programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja predstavila je koordinatorica za unaprjeđenje programa za prvostupnika ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja doc. dr. sc. Adrijana Višnjić Jevtić.

doc. dr. sc. Adrijana Višnjić Jevtić

Doc. dr. sc. Daria Rovan predstavila je provedene aktivnosti za razvoj cjeloživotnog programa za ravnatelje odgojno-obrazovnih ustanova.

doc. dr. sc. Daria Rovan

Koordinatorica za kontrolu kvalitete, doc. dr. sc. Ana Šenjug Krleža predstavila je održane aktivnosti za unaprjeđenje kontrole kvalitete.

doc. dr. sc. Ana Šenjug Krleža

Niz izlaganja završila je koordinatorica edukacija, doc. dr. sc. Irena Klasnić da predstavljajući provedene edukacije.

doc. dr. sc. Irena Klasnić

U završnoj riječ konferencije prodekanica za nastavu i studente Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Višnja Rajić zahvalila se svim dionicima uključenima u projekt za suradnju i uspješno ostvarene provedbene pokazatelje projekta.
Nakon održane konferencije, prisutni su nastavili druženje uz prigodan domjenak u predvorju Hotela International.

Podijeli na društvenim mrežama: